in ,

מרק בצל צרפתי ובריא – טעם בלתי נשכח שיגרום לאורחים שלכם לצרוח לעוד

החורף כבר כמעט כאן, ואם אתם מארחים חברים או משפחה לארוחת ערב, מרק חם בשילוב עם סלט בריא וצבעוני יכולים להיות אופציה נפלאה!

אך את המרק הזה אי אפשר להכין במהירות, מכיוון שההכנה שלו מצריכה קצת זמן, אפילו שאת המרכיבים אפשר להכין בכמה דקות.

יותר מכך, בצלים מהווים מקור נפלא לחומרים מזינים ואנטיביוטיקה טבעית, ומכיוון שהם מחזקים את המערכת החיסונית, הם נפלאים לצריכה בזמן הזה של השנה. הם תומכים בבריאות שלנו בדרכים רבות ומונעים מחלות שונות.

לפי ויקטוריה ירזבוקובסקי, מומחית תזונה ופיטנס מאוניברסיטת טקסס:

"בצלים הם בריאים ביותר. הם מהווים מקור נפלא לויטמין C, תרכובות גופרית, פלבנואידים, ופיטוכימיקלים".

היא הוסיפה:

"אני ממליצה לאכול בצל מכיוון שהוא מוסיף טעם בלי מלח או סוכר. בצל הוא דל קלוריות (45 במנה), דל נתרן, ולא מכיל שומן או כולסטרול. יותר מזה, בצל מכיל סיבים, חומצה פולית, ו-ויטמין B שמסייע לגוף לייצר תאים חדשים ובריאים".

אז כך תכינו מרק בצל טעים ונפלא:

מרק בצל צרפתי בבישול איטי

מרכיבים:

  • 1.3 ק"ג בצל לבן
  • 2 כפיות חמאה אורגנית מומסת
  • 8 כוסות ציר בקר או ירקות
  • 2 כפיות שמן זית
  • 2 גבעולי טימין טריים
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • 2 וחצי כפיות מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 1-2 כוסות גבינת גרוייר מגורדת
  • 4-6 פרוסות בגט קלויות

הכנה:

כוונו את הסיר לבישול איטי (ידוע גם בשם קרוקפוט) על חום נמוך, ובשלו את שמן הזית, חמאה, בצלים, פלפל שחור, ומלח במהלך הלילה או למשך 10-12 שעות. לאחר מכן הוסיפו את הציר, טימין, חומץ בלסמי, כסו, ובשלו 6-8 שעות נוספות.

חממו מראש את התנור לחום של 180 מעלות, והעבירו את המרק לקערות שמתאימות לתנור.

שימו על תבנית, וכסו עם פרוסת בגט וגבינה, ואפו בתנור למשך 30 דקות עד שעה.

קחו שהגבינה תשחים, הוציאו מהתנור, והגישו אחרי 5 דקות.

תיהנו! ואל תשכחו לשתף את המתכון הטעים והבריא הזה עם החברות שלכן בפייסבוק כדי שגם הן יוכלו ליהנות מהמרק הנפלא והמחמם הזה!

כך תחוללו מהפך בגופכן ב-4 שבועות בלבד בעזרת חמשת התרגילים הללו

סובלות מעובש במקלחת? הטריק הפשוט והגאוני הזה יהפוך את המקלחת שלכן לנקייה ולבנה שוב